Σάββατο, Ιουνίου 28, 2008

http://taxalia.blogspot.com/2008/06/fyr.html

Εισβολή στη FYR "Μακεδονία" ετοίμαζαν οι Έλληνες

Greece planned an attack on Macedοnia in 1992
Sick propaganda from FYR Macedonian news agency.
Την ημέρα των συνομιλιών του διαμεσολαβητή M.Nimetz στα Σκόπια, επέλεξε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Π.Γ.Δ.Μ. για να δημοσιεύσει "δηλώσεις" του προέδρου της WMC (World pseudoMacedonian Congress) Todor Petrov.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Slobodan Milosevic και ο Κ. Μητσοτάκης, υπέγραψαν συμφωνία για το διαμελισμό της Π.Γ.Δ.Μ. το 1992, στο Λονδίνο.
Οι 'Ελληνες μεταδίδει το πρακτορείο, συνεχίζουν την προσπάθεια εκδίωξης των "Μακεδόνων", από τη "Μακεδονική γη", από το 1912, από τη χρονιά δηλαδή που κατέχουν (!!!) παράνομα τη "Μακεδονική γη".
.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην άσκηση "Αλέξανδρος 1992", που έγινε στη Φλώρινα και στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις του Σερβικού στρατού (!!!).
Για το σκοπό αυτό, η Ελληνική κυβέρνηση, μετακίνησε το 1ο σώμα στρατού (ένα από τα 4 συνολικά), στην περιοχή της Φλώρινας και της Έδεσσας, σχεδιάοζοντας να επιτεθεί εναντίον της Πελαγονίας (!), "χτυπώντας" στα σύνορα στην περιοχή Kukus προς την κοιλάδα του Βαρδάρη.

"For this occasion, the Greek Government mobilized their First Army Corps (out of four total), in the region of Lerin and Voden, planning to invade towards Pelagonija by breaching the Medzitlija border as well as in the region of Kukus towards the Vardar valley."
.
Όλα αυτά τα λένε, 16 χρόνια μετά, την ημέρα που ο Νίμιτζ, καταθέτει τις προτάσεις του στην κυβέρνηση της Π.Γ.Δ.Μ. Ποιός δεν θέλει να λυθεί η εκκρεμότητα; Ποιός είναι ο "γραφικός", ο "εθνικιστής", "ο αδιάλλακτος" ;
.
Ξανατονίζουμε, ότι αυτά τα μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων και όχι κάποιος "πολίτης" της FYROM και περιμένουμε την τοποθέτηση των ελληνικών κομμάτων.

Φεστιβάλ Ρυθμικής Γυμναστικής


Ολοκληρώνεται το φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής που λαμβάνει χώρα στην Κεφαλονιά την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου. Στο εν λόγω φεστιβάλ παίρνουν μέρος αθλητές από τέσσερις διαφορετικές χώρες.Το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο και πλέον έχει πάρει τη μορφή του θεσμού.

Γιατί ωρε κουμπάρε;


Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου, Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'..
3. Να καταργηθούν οι παρακάτω συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21 γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίφθογγο (το 'ου').
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.

Y.Γ. Την πηγή για τις παραπάνω πληροφορίες δεν μπορέσαμε να την εξακριβώσουμε

FORTHNET


ένα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, όταν δεν μπορείς να δώσεις αυτό που διαφημίζεις στον καταναλωτή γιατί το κάνεις; έλεος. Μιλάμε βέβαια για την forthnet, η οποία πρόσφατα ήρθε και στο Αργοστόλι. Το ζητούμενο δηλαδή είναι να μην πληρώνουμε το πάγιο του ΟΤΕ και να ανεχόμαστε τις βλάβες και να μένουμε χωρίς τηλέφωνο; Από αυτά που θυμόμαστε πάντως από βλάβη ΟΤΕ δεν μείναμε ποτέ από τηλέφωνο. Και το άλλο; λένε λέει μέχρι 24Mbps και άντε να μην τα έχουμε όλα, να έχουμε την μισή ταχύτητα από αυτό που πληρώσαμε, όχι όμως και το 1/20. Μωρέ ας βγάλει το πάγιο ο ΟΤΕ και θα τα λέμε σπανίως

Καλημέρα και σε εσένα!!!!! http://taxalia.blogspot.com/

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2008

Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία.


Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνει κανείς ότι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία ήταν κάποτε μειονεκτική. Στην Αρχαία Ελλάδα η γυναίκα ήταν κλεισμένη στο σπίτι και στη Ρώμη εθεωρείτο <<πράγμα>> που μπορούσε να αγοράσει και να πουλήσει κανείς. Με την εμφάνιση του Χριστιανισμού η γυναίκα απέκτησε κάποια θέση στην κοινωνία, αλλά και πάλι πολύ κατώτερη από τον άνδρα. Μόλις το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα η θέση της γυναίκας άλλαξε πολύ. Απέκτησε δικαιώματα, όπως να εργάζεται έξω από το σπίτι και να ψηφίζει. Με νομοθεσία επιτεύχθηκε η πλήρης ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Καμιά διάκριση δε γίνεται πλέον σε βάρος των γυναικών. Είναι λυπητερό. όμως το γεγονός ότι σε πολλές χώρες οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι πολύ κατώτερες από τους άνδρες λόγω του θρησκεύματος ή της νοοτροπίας των ανθρώπων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη της γυναίκας στην κοινωνία της ανήκει δικαιωματικά. Είναι ορθό να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα στη ζωή με τους άνδρες.

Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

Καλη Αρχη !


Μικρος σαν ημουν, εβλεπα καθε καλοκαιρι μαυρα συννεφα να ανεβαινουν απο τη γη στον ουρανο και οταν ρωτουσα τι ειναι αυτο μου απαντουσαν, ετσι απλα, φωτια παιδι μου ...

Μεγαλωσα και τετοιες εικονες συνεχισα να βλεπω & τωρα που επιασα τα 24 ειμαι πλεον σιγουρος: Ειναι εχθρος της Ελλαδας τα δαση της! Καψτε τα, ντουμανιαστε τα ολα ΝεοΕλληναρες μου! Να μη μεινει τιποτε πρασινο σε τουτον εδω τον τοπο.. Χτιστε Πολυκατοικιες, Μεζονετες, Εξοχικα, Grand Resorts, Small Resorts, Γηπεδα Γκολφ, Γηπεδα Ποδοσφαιρου, Γηπεδα για τα ζωα σας, Στανες για τα ζωα σας, Στανες για σας τους ιδιους!

ΟΛΑ! Να μη μεινει τιποτε...

Τρίτη, Ιουνίου 24, 2008

Ζητούμε συγνώμη

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ενήμερο το αγαπητό μας κοινό, από την Δευτέρα επανερχόμαστε δυναμικά αφού όλες αυτές τις ημέρες συγκεντρώσαμε υλικό που θα προβληματίσει πολλούς.

Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2008

άδικος θάνατος

άδικος και βίαιος θάνατος σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ξημερώματα δηλαδή Τρίτης όταν αυτοκίνητο έπεσε με τρόπο ανεξήγητο στο λιμάνι του Αργοστολίου και βρήκε τραγικό θάνατο ένα τετράχρονο κοριτσάκι...οι γονείς του σώθηκαν...πάντως εμείς δεν θα βγαίναμε από το αυτοκίνητο αν δεν είχαμε και το αγγελούδι μαζί μας...τέτοια ώρα όμως, τέτοια λόγια...τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια της μικρούλας...

Θεσσαλονίκη - Γιάννενα, ποτέ ξανά με πάνινα...από http://taxalia.blogspot.com

Κατά 20 λεπτά συντομεύει η διαδρομή Θεσσαλονίκης - Ιωαννίνων, μετά την απόδοση στην κυκλοφορία χθες, ενός ακόμη τμήματος της Εγνατίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων, μέχρι την γέφυρα Αράχθου, μήκους 20 χιλιομέτρων.
Στο τμήμα αυτό, συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδος στο Δρίσκο (μέχρι να γίνει η σήραγγα των Τεμπών), η γέφυρα Κατούνας και τα διόδια Παμβώτιδας, ενώ θα λειτουργεί και σαν παράκαμψη των Ιωαννίνων προς Θεσσαλονίκη, αφού τα αυτοκίνητα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Θεσσαλία και Μακεδονία και αντίστροφα, που ήταν υποχρεωμένα να διασχίζουν την πόλη δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, τώρα θα διασχίζουν το λεκανοπέδιο σε ελάχιστα λεπτά.
Και σε αυτό το τμήμα της Εγνατίας Οδού, επιτρέπεται η κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών μέχρι 3,5 τόνων σε πρώτη φάση, μέχρι να ολοκληρωθούν τα τμήματα της Θεσπρωτίας, οπότε θα επιτραπεί η κίνηση και στα βαριά φορτηγά.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ολοκληρωθούν τα έργα και σε δύο τμήματα που απόμειναν στην Εγνατία, από Γιάννινα μέχρι Ηγουμενίτσα.

Τα κρίσιμα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Ηπείρου, όπως η Γέφυρα Αράχθου, η Σήραγγα Παναγιάς κ.ά., θα δοθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2009.
......................................
Δείτε στο χάρτη, τις λεπτομέρειες του έργου:

αντικειμενικές αξίες. ΑΠΟ http://troktiko.blogspot.com/2008/06/blog-post_9457.html


"Πολύς λόγος γίνεται πάλι τελευταία για την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών , την διαφορά που υπάρχει με τις εμπορικές τιμές και μάλιστα ακούσαμε ότι αν εξισωθούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές θα μπορούν να μπουν στην κατασκευή των οικοδομών και οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ και έτσι όλα θα λυθούν στην κτηματαγορά...



Έχει αποδειχθεί όμως , ότι κάθε φορά που αυξάνονταν οι αντικειμενικές αξίες , αυξάνονταν και οι εμπορικές , διότι ο κάθε οικοπεδούχος είχε την πεποίθηση ότι η γη του που χθές είχε άλφα αξία, τώρα έγινε άλφα συν κάτι. Κάθε αύξηση της αξία γης αυτόματα συντελεί καθοριστικά και άμεσα στην αύξηση και της αξίας των διαμερισμάτων . Αυτό μας δίδαξε τόσα χρόνια η πράξη και είναι δεδομένο .



Κάθε αύξηση των αντικειμενικών αξιών αυξάνει κατά το ίδιο ποσοστό τον φόρο εισοδήματος των κατασκευαστικών εταιρειών και επομένως αυξάνει την τιμή των διαμερισμάτων.



Κάθε αύξηση των αντικειμενικών αυξάνει τον φόρο αγοραπωλησίας που επιβαρύνεται ο αγοραστής και επομένως αυξάνει την τιμή των διαμερισμάτων .



Κάθε αύξηση των αντικειμενικών αυξάνει τα έξοδα δικηγόρων , συμβολαιογράφων , μεσιτών , ταμεία νομικών , ΤΑΣ , μεταγραφές υποθηκοφυλακείων και επομένως αυξάνεται το κόστος κτήσης των διαμερισμάτων .



Οι αυξήσεις των αντικειμενικών εξυπηρετούν την εισπρακτική πολιτική των κυβερνήσεων για τις οποίες η οικοδομή είναι πάντα η γελάδα που βγάζει γάλα , αλλά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κλάδων εκείνων που περιγράφουμε ανωτέρω και οι οποίοι αυξάνουν τις αμοιβές τους κατά το ποσοστό αύξησης των αντικειμενικών αξιών .

Ενώ δηλαδή ο εργαζόμενος πασχίζει να πάρει μία αύξηση 2 με 3 % , αυξάνονται οι αμοιβές των δικηγόρων και συμβολαιογράφων και των ασφαλιστικών ταμείων τους ανάλογα με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών , δηλαδή κατά 20 , 30, 40 % αντίστοιχα, αν τόσο αυξηθούν οι αντικειμενικές , όπως συνήθως γίνεται τελευταία .

Είναι λογικό ο πωλητής που θα πουλήσει π.χ. είκοσι διαμερίσματα στην ίδια οικοδομή να πληρώνει είκοσι φορές παράσταση δικηγόρου , ανεξάρτητα μάλιστα από την παράσταση του δεύτερου δικηγόρου που έχει ο αγοραστής ? Κραυγαλέα απάντηση ΟΧΙ .



Επίσης οι επιτήδιοι που ασχολούνται με ενοικιάσεις ακινήτων για λογαριασμό του δημοσίου έχουν ευρύτερο πεδίο κέρδους και συναλλαγής, αφού έχουν το άλλοθι των υψηλότερων αντικειμενικών , όπως και εκείνοι που φροντίζουν για τις απαλλοτριώσεις , ρυμοτομίες κ.λ.π. και πληρώνονται με βάση τις αξίες τις οποίες φροντίζουν διαρκώς να αυξάνουν. Μεγάλη η πίτα και οι κομματικοί συνήθως ευνοούμενοι είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι , μια και οι λοιποί επαγγελματίες ταλαιπωρούνται μόνο από τις συνέπειες των πρώτων παραγράφων , ενώ είναι μακριά των κερδών της τελευταίας παραγράφου .



Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς με ψύχραιμο μάτι πια είναι η σημασία των αντικειμενικών , γιατί θεσπίσθηκαν , και τι σημασία έχει εάν είναι κοντά ή όχι με τις εμπορικές αξίες.



Οι αντικειμενικές αξίες μπήκαν και εξυπηρετούν ένα σταθερό σύστημα φορολόγησης των ακινήτων , καθορισμού αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.λ.π., αποτρέπουν την αυθαιρεσία και κατά συνέπεια την συναλλαγή στις εφορίες. Εάν πρέπει να συνδεθούν με τις εμπορικές αξίες όπως είναι στο εξωτερικό που τόσο υποκριτικά επικαλούνται οι άσχετοι και οι έχοντες συμφέρον , θα πρέπει να πουν ολόκληρη και όχι τη μισή αλήθεια στο λαό , ότι δηλαδή στο εξωτερικό δεν έχει κανένα λόγο να υπάρχει αυτή η διαφορά γιατί οι φορολογικοί συντελεστές είναι το ένα τρίτο των αντίστοιχων ελληνικών και επομένως θα πρέπει αν και εμείς ταυτίσουμε τις εμπορικές με τις αντικειμενικές αξίες να εφαρμόσουμε τα αντίστοιχα στους φορολογικούς συντελεστές , στις αμοιβές συμβολαιογράφων και δικηγόρων , στα ταμεία νομικών και συμβολαιογράφων, στα έξοδα μεταγραφής στα υποθηκοφυλακεία , αλλά και στους συντελεστές ΦΠΑ. Είναι αφύσικο και δεν έχει καμία σχέση με την αρχή της αναλογικότητας , δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη και στην Αμερική , σε ένα ακίνητο αξίας π.χ. 200.000 € να πληρώνονται φόροι και έξοδα μεταβιβάσεων 50.000 € .


Όσον αφορά τις εισηγμένες αυτές κυρίως νοιάζονται να εκμεταλλευθούν τις αυξήσεις των αντικειμενικών για τις αναπροσαρμογές των ισολογισμών τους από τα ακίνητα που έχουν εγγεγραμμένα σε αυτούς και από τις αυξήσεις των τζίρων ώστε να μπορούν να κάνουν άλλες επιλογές που πολύ καλά γνωρίζουν , π.χ. αυξήσεις κεφαλαίων , και ελάχιστα θα τους επηρεάσει στην ουσιαστική παραγωγική διαδικασία .

Συστηματικά γίνεται η εξόντωση των μικρομεσαίων οικοδομικών επιχειρήσεων , μεταξύ των οποίων ανέκαθεν υπήρξε υγιής ανταγωνισμός , επάνω τους στηρίχθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας είναι ο μόνιμος και καλύτερος πελάτης των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά του ΙΚΑ και ουδέποτε είχε καμία εύνοια των τραπεζών χρηματοδοτώντας οικοδομικές επιχειρήσεις όπως άλλους τομείς με ευνοϊκούς όρους , με θαλασσοδάνεια κλπ.



Οι μικρομεσαίες οικοδομικές επιχειρήσεις χρόνια τώρα , πληρώνουν ακόμη και το ποσοστό της ασφαλιστικής εισφοράς του εργάτη για να τον ελαφρύνουν , έχουν την ελάχιστη έως μηδενική εισφοροδιαφυγή , πληρώνουν υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές με ένα αντισυνταγματικό νόμο, ο οποίος ήδη κρίθηκε αντισυνταγματικός από την ΟΛ. του ΣτΕ , ενώ το αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης βάσει των συμβολαίων ελαχιστοποιεί την φοροδιαφυγή .



Θα πρέπει να σκεφθούμε τις λαϊκές μάζες , την μικρομεσαία επιχείρηση , τον επαγγελματία , τα νέα νοικοκυριά και αυτούς σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ."

Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

Βαλκάνια, ένα καζάνι που βράζει


η αρχή έγινε με το Μαυροβούνιο όταν 3/6/2006 γίνεται η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας ενώ έχει προηγηθεί πρόσκληση και αποδοχή αυτής από τις ΗΠΑ για συμμετοχή στον ''συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας'' και αποστολή στρατευμάτων προς βοήθεια. Εν συνεχεία, 28/06/2006 το Μαυροβούνιο έγινε το 192ο μέλος του ΟΗΕ. Αξιοσημείωτη ήταν η τότε πρωτοβουλία της Γερμανίας η οποία άνοιξε πρώτη πρεσβεία στο αυτό κρατίδιο και στην πόλη Ποντγκόριτσα. Ακολούθησαν δηλώσεις αποδοχής της Αλβανίας από τον πρωθυπουργό κ. Σαλί Μπερίσα. Η ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου έγινε ένας εξαίσιος οιωνός για τις προοπτικές ανεξαρτητοποίησης των περιοχών των Βάσκων, των Καταλανών ακόμα και των Τουρκοκύπριων όπου ένας Ρώσος Βουλευτής έθεσε θέμα διεκδίκησης της ανεξαρτησίας αυτού του κομματιού της Κύπρου (Καθημερινη, 24/05/2006)...μετά από μία τέτοια τροπή ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σχέφερ αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις αρνούμενος κάθε διασύνδεση του αποτελέσματος για ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου με αυτονομιστικές τάσεις σε Ευρωπαϊκές Νατοϊκές χώρες.
Ένα δημοσίευμα της Γαλλικής Μοντ κάνει λόγο γαι το φαινόμενο Μαυροβούνιο που ωθεί τους Τουρκοκύπριους να βλέπουν το μέλλον τους στην ανεξαρτησία. Αυτό που που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι το Μαυροβούνιο υπήρξε επί μισό αιώνα ανεξάρτητο πριγκηπάτο συμμετέχοντας οικειοθελώς στην Γιουγκοσλαβία από το 1918 και έχοντας από το 2003 δικαίωμα απόσχισης από την ένωση...τώρα ποιοι τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα απόσχισης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γνωρίζουμε ούτε και αν είχε με την γενικότερη συγκυρία των Βαλκανίων ( βλέπε Αμερικανικές πιέσεις και δημιουργία μικρών και αδύναμων κρατιδίων όπου είναι χαρούμενοι οι ηγέτες τους που συμμετέχουν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στους οποίους διοικητές είναι αυτοί οι οποίοι διέταξαν να βομβαρδιστούν τα σπίτια τους...ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την 'χούντα' και το κράτος εν κράτει που έχει δημιουργηθεί από τις πολυεθνικές)...
και αυτό που όλοι ξέρουμε είναι ότι το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων είναι ένα τερατούργημα, αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, της παράνομης εισβολής από τον Τουρκικό στρατό.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ ΔΕΛΑΣΤΙΚ, 'ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ'

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Σχέσεις εφήβων - γονέων.


Σύμφωνα με ξένες και ελληνικές έρευνες, οι μισοί περίπου έφηβοι έχουν προβλήματα με τους γονείς τους Οι έφηβοι επιθυμούν από αυτούς περισσότερη ελευθερία, κατανόηση, φιλική διάθεση και προθυμία να συζητήσουν μαζί τους οτιδήποτε τους απασχολεί. Οι γονείς θα πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες των εφήβων μέσα σε λογικά πλαίσια. Έτσι, θα αποφευχθούν οι έντονες συγκρούσεις που συχνά δημιουργούνται. Από την πλευρά τους οι νέοι είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουν ότι η παροχή απόλυτης ελευθερίας και η ανάληψη πρωτοβουλιών συνοδεύονται από ανταπόκριση στις ανάλογες υποχρεώσεις. Η ελευθερία συνεπάγεται και υπευθυνότητα.

Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2008

η απάντηση στον maistro


Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι η κ Κώστας Σημίτης ήταν αυτός που έσπασε την οικογενειοκρατία τα τελευταία χρόνια...εάν μπορεί να βρει κανείς κάτι καλό χωρίς να κάνει ιδιαίτερες τομές εκεί που θα έπρεπε και να αλλάξει πρόσωπο στην Ελλάδα. Να θυμίσω ήταν η κυβέρνηση που έδωσε σχετικές άδειες για την ανεξέλεγκτη ανέγερση τεράστιων ξενοδοχειακών μονάδων όπως αυτό το έκτρωμα στο Ληξούρι με τα αποτελέσματα που έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση μας.
Στα Ίμια κανείς δεν ήθελε πόλεμο. Τα απανωτά όμως λάθη, η κρίσιμη σύσκεψη σε λάθος μέρος και η αναποφασιστικότητα σημάδεψαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, έδωσαν χώρο και χρόνο στον εχθρό και στοίχισαν τη ζωή ενός πληρώματος ελικοπτέρου. Αυτοί που πέθαναν για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα ήταν δηλαδή κορόιδα; ΛΥΠΑΜΑΙ. Πολλές φορές το στρατιωτικό πλεονέκτημα που είχε εκείνη τη νύχτα η Ελλάδα είναι ο καλύτερος ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟς παράγοντας για έναν πόλεμο. Η Τουρκία πάντα διεκδικούσε και θα διεκδικεί περισσότερα απέναντι στη χώρα μας μέχρι εκεί που θα αντιδρούμε εμείς. Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι πάντα διερευνητικές. Έχει φθάσει να διεκδικεί συνδιοίκηση στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο ενώ πότέ δεν έχει δεχθεί την επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα νησιά μας όπως υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο και σαν να μην έφτανε αυτό απειλεί ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί εχθρική πράξη, πράξη δηλαδή πολέμου.

Αυτό για την Κρήτη δεν το καταλάβαμε.

Δεν βρίσκετε κανένας σε εμπόλεμη κατάσταση αγαπητέ. Είμαστε ρεαλιστές και σκεπτικιστές για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψιν το status quo. H χώρα μας παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών (βλέπε ΑΣΟΟΕ, Πανεπιστήμιο Χανίων). Υπάρχουν όμως άλλου τύπου προβλήματα όπως ότι ορισμένοι θέλουν με το έτσι θέλω να κάνουν κατάχρηση του ασύλου χρησιμοποιώντας τα Πανεπιστήμια για να κάνουν ό,τι παρανομία μπορούμε να φανταστούμε και να δηλώνουν ακόμα και μετά τα τριάντα τους φοιτητές γιατί μπορούν να πηγαίνουν δωρεάν εκδρομές στην Μύκονο με την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ και να είναι τα Νο1 εκκολαπτόμενα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ . Ακόμα και τώρα στα συμβούλια νέων δεν έπρεπε να κάνει κανείς τον κόπο να γραφτεί γιατί όλα ήταν προαποφασισμένα, όπως προαποφασισμένη είναι και το πολιτικό μέλλον του νησιού αφού θα μας διοικήσουν τα προαναφερθέντα λαμόγια.
Το ότι έχουμε τόσα πτυχία στην Ελλάδα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τότε κυβέρνηση αφού ίδρυσε και από μία σχολή σε κάθε χωριό για να παίρνουν τα ενοίκια οι εκεί κατσαπλιάδες. Δεν μπορούμε να πούμε, οι σχολές στο νησί έδωσαν τεράστια οικονομική ανάσα αλλά έχουν αντίκρυσμα στη αγορά και αν ναι, ποιο είναι το επίπεδο σπουδών; μαθαίνουμε ότι στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι διδάσκει καθηγητής όπου το πρώτο του πτυχίο είναι πάνω στην Αγροτική Οικονομία; Τι ακριβώς κάνει δηλαδή marketing καρότων; Όσον αφορά στην φοιτητική μέριμνα δεν γίνεται ούτε λόγος αφού όταν πρωτοεγκαταστάθηκε το πρώτο τμήμα στο νησί δεν υπήρχε καλά καλά το κτήριο. Δεν είναι δυνατόν οι σχολές που εδρεύουν στο νησί να λέγονται ανώτατες για τους παραπάνω λόγους, απλά ήταν ένα ψηφοθηρικό κόλπο, ένα καπρίτσιο ενός βουλευτή.
Τέλος θεωρούμε ότι το ύφος σου χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις από αναμασημένη κριτική καθιστά εσένα και όχι εμάς παπαγαλάκι.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕς

Υ.Γ. ΕΛΕΟς, το βρήκαμε τώρα, δεν τολμά να μιλήσει κανείς για εξωτερική πολιτική και εθνικά θέματα γίνεται ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, σταματήστε πια.

Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

Ελλαδάρα, για πάντα μαζί σου!!!


Εντάξει. Όλοι είμαστε λίγο πολύ απογοητευμένοι. όμως, κανείς δεν είδε το πόσο πάλεψαν αυτά τα παιδιά? Ήθελαν τη νίκη όσο και εμείς. το έδειξαν μέσα από κάθε τους κίνηση. έγιναν και λάθη. πάντα γίνονται άλλωστε. δεν είναι δυνατόν όμως αυτός ο αποκλεισμός να κάνει σκόνη ότι πιστεύαμε για αυτή την ομάδα πριν τέσσερα χρόνια. Πολλοί είπανε ότι η ομάδα δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του 2004. Όντως. φέτος ήταν καλύτερη!!! έχει μέλλον η Εθνική μας, παιδιά. Μην απογοητεύεστε!!!!


KEEP WALKING........

Ο Μέγας Αλέξανδρος και το έργο του.


Ο Μ. Αλέξανδρος υπήρξε βασιλιάς της Μακεδονίας και ίσως ο μεγαλύτερος στρατιωτικός της αρχαιότητας. Προικισμένος με σπάνια σωματική αντοχή και ακόμη πιο σπάνιο πνεύμα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό κράτος διευρύνοντας τα σύνορα του ελληνικού κράτους. Τη σπουδαιότητα του έργου του δε μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Στο στρατιωτικό τομέα ο διορατικός αυτός ηγέτης πέτυχε τη ραγδαία ισχυροποίηση του στρατιωτικού μηχανισμού. Επίσης, η επεκτατική του πολιτική είχε ως κύριο σκοπό της την εξερεύνηση νέων οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να ενισχυθεί στο έπακρο η οικονομία και να σταθεροποιηθεί η οικονομική και η πολιτική κυριαρχία του κράτους. Είναι γεγονός ακόμη ότι με τη μεγαλοφυΐα του πέτυχε τη διείσδυση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στην Ανατολή.

Σάββατο, Ιουνίου 14, 2008

πιπέρι παιδί μου, πιπέρι...

αναρτούμε το σχόλιο του φίλου maistrou στο 'Μπράβο ρε Γιώργο'

Ο/Η maistros είπε...Ποτέ δεν είναι εύκολα τα πράγματα για έναν πρωθυπουργό στην Ελλάδα της αρπαχτής.
Μετά από όλα όσα περάσαμε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κρίσεις μας αλλιώς καταστρεφόμαστε.
1) Στα Ίμια ήθελες πόλεμο; Να πήγαινες να σκοτωθείς εσύ μαζί με μερικά άλλα κορόιδα.
2) Σιγά μην ελέγχει κανείς την Κρήτη εδώ και 50 χρόνια.
3) Οι πανελλήνιες σε μαράνανε και όχι το τι θα κανουμε 30000000 πτυχία στην Ελλάδα; Και μη μου πεις όλα στο βωμό της μόρφωσης, έχεις δει πολλούς πραγματικά μορφωμένους στην Ελλάδα; Ούτε την ιστορία μας δεν μας μαθαίνουν, μέσα στα ψέματα ζούμε, γι΄αυτό και εσύ είσαι ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση.
4) Το ΠΑΣΟΚ καταστράφηκε από τους ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ που καταστρέφουν ότι καλό πάει να γίνει σε αυτόν τον ρημαδιασμένο τόπο που λείπει παντελώς η παιδεία .
Αν ξεφύγουμε από τους ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ λίγο θα «μετράει» ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και αν θέλεις τώρα πλέον και το κόμμα Η Ελλάδα ποτέ δεν σώθηκε μόνο από ένα πρόσωπο. Οι ηγέτες σήμερα είναι μάλλον επικίνδυνοι . ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ γιατί θυμίζεις παπαγαλάκι. Με το συμπάθιο κιόλας

Η απάντηση από τα ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

βελτιώθηκαν οι επιστήμονες



ναι μεν αλλά πάλι ΝΕΤοι είστε... σήμερα παντως συμπεριέλαβαν και κάπως ποιο εμφανίσημα σχήματα στα ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ τους...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...μας λείπουν οι Καρπετόπουλος, Πανούτσος και ο Γκώνιας βέβαια...είχαν και Live κοινό, δεν φορούσαν και όλοι τους κουστούμια, καλά δικηγόροι την είδατε; και εκείνη την κοπελίτσα που έχετε εκεί κρίμα είναι...μιλήστε της λίγο...ή έστω ποτίστε την...

Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2008

Μπραβο ρε Γιωργο!!!!!


Και πάνω που ο Γιώργος έκανε μια καλή πράξη, πέσανε όλοι πάνω του να τον φάνε!! Έλεος με τον Σημίτη, το παράσιτο...Ποιος είναι ο κύριος αυτός?
  • Αυτός που μας πρόδωσε όλους στα 'Ίμια?
  • Αυτός που έδωσε την βάση στην Κρήτη για να βοηθήσει τους Αμερικανούς στο Ιράκ?
  • Αυτός που επέβαλε στους μαθητές 2 χρόνια Πανελλήνιες? (20 μαθήματα...)
  • Αυτός που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το 2004, διότι γνώριζε ότι παρέλαβε ένα κόμμα εξουσίας από τον Ανδρέα και το κατάντησε αντιπολίτευση?!!!!!! (τι γενναίος!!!!!)
Ααα ναι, είναι αυτός που κάθεται δίπλα από τη φουσκωτή κοιλιά του Βενιζέλου, μπας και πάρει λίγο από το κύρος του.
Στο καλό........ Σημιταρά!!!!

Στον Παναθηναικό ο Σίλβα Κλέιτον


Σήμερα το πρωί ο Σίλβα Κλέιτον έγινε και τυπικά παίκτης του Παναθηναϊκού Ο Κλέιτον απασχόλησε έντονα τη φετινή σεζόν αφού αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την Λάρισα. Ένας παίκτης με μεγάλα προσόντα που μπορεί σίγουρα να προσφέρει κλάση και ποιότητα στο τριφύλλι. Για τα επόμενα 4 χρόνια ο Κλέιτον θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Για να δούμε. . .

Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της παγκοσμιοποίησης.



Παγκοσμιοποίηση. Ένα θέμα που συχνά προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η παγκοσμιοποίηση θα έχει θετικές συνέπειες, ενώ αντίθετα άλλοι αντιδρούν πιστεύοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλεονεκτήματα.
  1. ενότητα λαών
  2. εύκολη μετακίνηση και επικοινωνία
  3. ανάπτυξη οικονομίας, παιδείας και πολιτικής σκέψης.


Μειονεκτήματα.
  1. απουσία εθνικής ταυτότητας
  2. είσοδος προσφύγων
  3. οι Μεγάλες Δυνάμεις ίσως επιχειρήσουν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια σκηνή
  4. εχθρότητα μεταξύ των λαών που δε θα συμμετέχουν στην ενοποίηση
  5. κοινή παγκόσμια εικόνα

έρχονται μεταγραφές


Στο στόχαστρο της ομάδας μπάσκετ της Κεφαλονιάς έχει μπει ο Γιαννουζάκος γνωστός σε όλους μας από την θητεία του στα σαλόνια της Α1.
Φήμες λένε ότι άλλα δύο ηχηρά ονόματα είναι προ των πυλών για την ομάδα μας που όπως φαίνεται θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας
.
Προπονητής για φέτος θα είναι ο Λεωνίδας Παπαδάτος

Ανακύκλωση; μπα...


Είναι λένε μεγάλη υπόθεση που έχουμε κοινό σημείο ταφής σκουπιδιών...θες και ανακύκλωση;μάλιστα...
Τελείωσε το πρόγραμμα επιδότησης και δεν μπορούν να πηγαίνουν πια τα φορτηγά Αθήνα, είναι ασύμφορο...

ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...ΛΑΜΟΓΙΑ

Κάντε τους Ευρωπαίους να σωπάσουν


Μετά την ήττα της εθνικής μας έπεσαν όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων πάνω τους να τους κατασπαράξουν...το ίδιο έκαναν και πολλοί από εμάς...
Φαίνεται ότι οι ποδοσφαιρογνώστες σε όλη την Ευρώπη δεν έχουν χωνέψει ακόμη, δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε ακόμη πρωταθλητές Ευρώπης και το Σάββατο θα απαντήσουμε σε όλους...οι παίχτες έχουν πεισμώσει για όλα αυτά και το Σάββατο θα παίξουν σαν πρωταθλητές Ευρώπης. Το λέμε από εδώ.
Ιδιαίτερα καυστικοί είναι οι άγγλοι...αλήθεια αυτοί από πότε έχουν να πάρει τίτλο;ποια θέση έχουν στην διεθνή κατάσταση της FIFA;
Μήπως είναι από κάτω μας;
α και κάτι άλλο...με ποιον παίζουν οι Άγγλοι αυτή την αγωνιστική;
Κύριοι σιωπή...

Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Ατομα με ειδικές δυνατότητες στο σχολείο.


Τα άτομα με ειδικές ικανότητες πρέπει να είναι ισότιμα μέλη μέσα στο σχολικό χώρο.
ποια είναι τα εμπόδια που μας χωρίζουν από τα συγκεκριμένα άτομα?????
  1. φόβος
  2. αμηχανία
  3. οίκτος


Είναι πολύ ευχάριστο πως τα τελευταία χρόνια νομοθετικές και εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις περιορίζουν την περιθωριοποίηση των ανθρώπων αυτών και γίνονται βήματα για την πληροφόρηση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτισή τους. Χρειαζόμαστε ένα σχολείο για όλους. Είναι βέβαιο πως το σχολείο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας μας άρα μέσα από το σχολείο πρέπει όχι μόνο να προστατεύονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά κυρίως να αξιοποιούνται οι ιδιαίτερες ικανότητες τους. Είναι νομίζω πολύ εύκολο να απορρίπτουμε τους συνανθρώπους μας, πως όμως μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον? θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη να δημιουργηθούν κατάλληλα μέσα έτσι ώστε να αναπτυχθούν κοινωνικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κλείνοντας, εάν κάποιος αμφιβάλει για τη γενικότερη συμβολή των ατόμων αυτών τότε παραπέμπω στον επιστήμονα και διανοητή Στίβεν Χόκινγκ......

Στα δικαστήρια πάει ο δήμος Αργοστολίου για τις ...πατάτες των σεισμολόγων- Χώστους μέσα δήμαρχε, από το http://troktiko.blogspot.com/


Στα δικαστήρια πάει ο δήμος Αργοστολίου για τις ...πατάτες των σεισμολόγων- Χώστους μέσα δήμαρχε


"O Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός μετά τα όσα απαράδεκτα διαδραματίσθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα χθες με στόχο την Κεφαλονιά, έστειλε την κάτωθι αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας (η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου), σχετικά με την είδηση που ανακοινώθηκε για «πρόγνωση» σεισμού στο Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Στις 9/06/2008 στο Δελτίο Ειδήσεων του

τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ στις 8:00 μ.μ., ανακοινώθηκε πρόγνωση σεισμού του Καθηγητή Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελου Λάγιου.

Η φερόμενη αυτή πρόγνωση ήταν εντελώς προσδιορισμένη τοπικά, χρονικά, αλλά και ως μέγεθος έντασης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι επίκεντρο του επικείμενου σεισμού θα είναι η Κεφαλονιά και ότι αυτός θα λάβει χώρα την 30η Ιουλίου και θα έχει μέγεθος 7 με 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ.

Η είδηση αυτή προκαλεί συνεχόμενες συζητήσεις σε όλα τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργείται τρόμος και αναστάτωση στην κοινωνία μας, αλλά και να δημιουργείται ζοφερό κλίμα για το νησί μας με σημαντικότατες επιπτώσεις.

Επειδή πλήττεται ανεπανόρθωτα τόσο η κοινωνική γαλήνη, όσο και η οικονομική ζωή της Κεφαλονιάς μέσω αυτών των «προγνώσεων», του σχολιασμού και διάδοσής τους, παρακαλώ να συμβάλλετε στην στοιχειώδη προστασία της ανοχύρωτης τοπικής μας κοινωνίας .

Έτσι σας ζητώ να ερευνήσετε :

Εάν διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που επιφέρουν κοινωνική αναστάτωση και μεγάλη οικονομική βλάβη

Εάν πρόκειται για είδηση τεκμηριωμένη επιστημονικά που γνωρίζει από καιρού η συντεταγμένη πολιτεία και τα θεσμικά υπεύθυνα όργανά της, ποια είναι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που έχει λάβει για την εξάλειψη του όποιου επικείμενου κινδύνου για τους πολίτες.

Εάν διαπράττεται κάποιο άλλο κατά την κρίση σας ποινικό αδίκημα".

πολλά ερωτήματα από έναν υγιή φοιτητή


Αν κανω καποιο λαθος διορθωστε με. Αυτα που εγιναν χθες το βραδυ, οπως περιγραφονται απο τα ΜΜΕ, ηταν ή δεν ηταν εκληματα κατα της ζωης ?? Για ποιο ασυλο μιλάμε λοιπον? Το να στερει ο καθε αλητηριος το δικαιωμα σε εναν ανθρωπο να ειναι υγιης και να τον στελνει στο ΑΧΕΠΑ με το ετσι θελω, συνιστα ή δε συνιστά καταπατηση του ασυλου ??

και τελος παντων, τι ειναι το ασυλο ?? στείρα απαγορευση εισοδου στο χωρο του πανεπιστημιου των σωματων ασφαλειας και μονο? Ή μηπως "συμβολιζει" την ελευθερια του καθε ενος απο εμας να μπορει ελευθερα και ανεμποδιστα να εχει προσβαση στις υπηρεσιες του πανεπιστημιου, να εκφραζει ελευθερα και ανεμποδιστα τις αποψεις του, και ολα αυτα τα καλως εννοουμενα ?? Συμβαινει κατι απο αυτα τα τελευταια δυο χρονια ??

Οταν ο καθε τραμπουκος-κομματοακολουθος (για να μη χρησιμοποιησω αλλη λεξη), με την ανεση και την "θαλπωρη" που του προσφερει το ασυλο και τις πλατες των κομματικων κεντρων (ξερετε ποια ειναι αυτα), διακοπτει με το ετσι θελω την λειτουργια του πανεπιστημιου δηθεν για να διαμαρτυρηθει, αλλα στην ουσια για να ορθωσει το πολιτικο αναστημα αλλων, αυτο δεν προσβαλει το ασυλο ??

ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

και άλλη επίθεση...http://taxalia.blogspot.com/


Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2008
Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στο Α.Π.Θ.

Νέα επίθεση κουκουλοφόρων πριν από λίγο. Τετάρτη 11-6-2008, 5:36.

Μήπως να αλλάξουμε όνομα και αντί ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να λεγόμαστε ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΙΚΗ?
Αναρτήθηκε από taxalia! στις Τετάρτη, Ιούνιος 11, 2008 1 σχόλια

από http://taxalia.blogspot.com/

η αντίδραση των κεφαλονιτών στα καραγκιοζιλικια

γίνετε μέλος στο facebook !!!http://www.facebook.com/group.php?gid=15087139469

Κουνήσου και εσύ στην Κεφαλονιά - Ξέφρενο πάρτυ στις 30 Ιουλίου



Όσοι και Όσες από εσάς δεν μπορείτε να αρκεστείτε στην τηλεοπτική κάλυψη σεισμών και λοιπών καταστροφών, θέλετε πεισσότερο αίμα, σπέρμα και κούνημα ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στην κεφαλονιά. Όλοι μαζί λοιπόν στην Κεφαλονιά να χορέψουμε στους ρυθμούς των 7,2 ρίχτερ στις 30 Ιουλίου κράζοντας πως ναι, η προγνωση σεισμών είναι εφικτή. Όλες οι προγνώσεις είναι εφικτές. Το ολοήμερο πάρτυ είναι μια χορηγεία των δελτίων ειδήσεων και των σεισμολόγων ανά την επικράτεια. Μουσική θα παίξει ο Βαρώτσος με το Βαν του, στο bar θα είναι ο Τσελέντης και στην είσοδο o φίλτατος καραφλός του αστεροσκοπείου. Λίγο πριν το κούνημα θα προηγηθεί χορευτικό από την dance company Πρετεντέρης and co. Μετά τον εγκέλαδο θα ακολουθήσει λαχειοφόρος αγορά από την ερευνητική ομάδα του αστεροσκοπίου αθηνών και τον κύριο Λάγιο - θα χαιρετίσει και ο σεισμολόγος-μελλοντολόγος Νίκος Χορταρέας

ένα πιασιάρικο θέμα για το καλοκαίρι, Σεισμός...ζήτω τα παράθυρα


Ο πρώτος αντισεισμικός μηχανισμός που υιοθετήθηκε εν Ελλάδι ήταν το 1954 αμέσως μετά απο τον καταστροφικό σεισμό του Αργοστολίου που ισοπεδώθηκε ολόκληρη η πόλη...από τότε μέχρι και σήμερα τα κτήρια στην Κεφαλονιά φέρουν ισχυρή αντισεισμική θωράκιση. Η Κεφαλονιά είναι ακόμη ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει έντονη ανοικοδόμηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων είναι νεόκτιστα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι κ.Καρύδης - Ε.Μ.Π. και κ. Δρακάτος - Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη κάτι το οποίο δεν έχει αφήσει τους φορείς του νησιού απαθείς αφού τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας.
Το να προβλέψει κανείς όπως έκανε ο ακατανόμαστος καθηγητής στα δελτία ειδήσεων σεισμό στην Κεφαλονιά για το καλοκαίρι είναι σαν να πει κανείς ότι θα βρέξει το χειμώνα...δεν νομίζουμε ότι ο σεισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν δελτίο καιρού...ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ και να τρομοκρατήσει όλο τον κόσμο και τους υποψήφιους παραθεριστές...
Όλοι θυμόμαστε πριν μερικά χρόνια το σεισμό που έκανε στην Λευκάδα και έτρεξαν όλοι οι ατάλαντοι δημοσιογράφει να τραβήξουν κάποιες λιθιές που είχαν γκρεμιστεί..αυτή είναι δημοσιογραφία...να βγάζουμε ρεπορταζάκι από ένα ασήμαντο γεγονός όπως έχει πει και η ατάλαντη συνεργάτιδα του Ευαγγελάτου με τα σικέ βίντεο.
Οι κεφαλονίτες ζουν με τους σεισμούς, είναι η καθημερινότητα τους, εδώ δεν φοβάται κανείς γιατί ξέρουμε, τώρα ξέρετε και εσείς

εθνική ομάδα πόλο


Η εθνική ομάδα πόλο βρίσκεται στην Κεφαλονιά για την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς αγώνες...όπως επίσης είναι και η ομάδα πόλο του Καναδά για τον ίδιο ακριβώς λόγο...

Η σεισμολαγνία δεν φαίνεται να τους ενόχλησε...ακολουθούν την προετοιμασία τους κανονικά

ακολουθούν ενδιαφέροντα άρθρα για την εκπαίδευση


από νέο μέλος μας που έχει εμπειρία χρόνων στο χώρο

παρρησία στο σχολείο(!)


Το σχολείο αποτελεί σίγουρα τον σημαντικότερο φορέα εκπαίδευσης της κοινωνίας μας. Υπάρχει όμως απόλυτη ελευθερία λόγου μέσα στα σχολικά πλαίσια??το ερώτημα αυτό προβληματίζει... Νομίζω πως είναι ελάχιστες οι φορές που οι μαθητές εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους . Πρόκειται δηλαδή για μια ετερονομη έκφραση , μια έκφραση που υπηρετεί νόμους άλλων . Όσα λένε και γράφουν οι μαθητές τα έχουν αντιληφθεί άλλοι , απλά υιοθετούνται -σχεδόν- άκριτα και αβασάνιστα . Το να μην υπάρχει προσωπική και πρωτότυπη άποψη ματαιώνει το σκοπό της παιδείας και εκφυλίζει την πνευματική προσπάθεια σε αντιγραφή . Βέβαια η χρήση των έγκυρων απόψεων άλλων είναι το πρώτο υλικό ομως απαραίτητη είναι η προσωπική σφραγίδα . Η έλλειψη ελευθεροστομίας καταστρατηγεί το ιδιο το εκπαιδευτικό σύστημα . Πιστεύω στα ιδανικά των νέων και θέλω να τους ακούω!! Είναι τραγικό να υποτάσσονται σε αυθεντίες που οι ίδιοι δεν πιστεύουν . Είναι δυνατόν οι έφηβοι να εκφραστούν ελεύθερα με τον φόβο της κακής βαθμολογίας?????Σίγουρα όχι !!! Εμποδίζεται , λοιπόν ,η παρρησία.. Προτείνω , τέλος, σύστημα παιδείας που θα δίνει περισσότερες ευκαιρίες έκφρασης στους μαθητές..<

GET UP STAND UP, χάσαμε τη μάχη όχι και τον πόλεμο...




έχασε η Εθνική μας ομάδα...οι Σουηδοί ήταν καλά διαβασμένοι και δεν μας άφησαν πολλά περιθώρια αν και όπως πήγαινε ο αγώνας θα λέγαμε ότι θα μπορούσαμε να το κλεψουμε...
Πολλοί βγήκαν πριν καν την έναρξη του αγώνα να μιλήσουν για αποτυχία και και και...
Είναι απογοητευτικό να αντεμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης με έναν τόσο απαξιωτικό τρόπο, αντιλαμβάνεστε λοιπόν την πίεση που δέχονται όλα αυτά τα παιδιά..Εμείς λέμε ότι όλα αυτά είναι κακεντρέχειες...καλά όλοι εσείς οι ΙΟΥΔΕΣ είστε τόσο αχάριστοι;τόσο...πόσο εύκολα ξεχνάει ο Έλληνας, πριν τέσσερα χρόνια ήταν όλοι τους θεοί και φέτος τους ρίχνουμε στον Καιάδα;

και κάτι άλλο...όλοι μας είδαμε τον αγώνα και όλοι μας θυμόμαστε τον κύριο Βερνίκο και τα σχόλιά του...πολλές φορές αναρωτιόμασταν με ποιους είναι..δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σχολιασμό του στο euro 2004 και συγκεκριμένα τον αγώνα με την Γαλλία...καλά ήξερε να πληρώσει η ΝΕΤ 1.200.000 ευρώ για να ανανεώσει τα λογότυπά της
και δεν μπορεί να προσλάβει ένα σχολιαστή της προκοπής; ;έβγαλε όλους τους παίχτες άχρηστους ο κύριος...ισοπεδοτής και μηδενιστής αυτό είστε κύριε ΒΕΡΝΙΚΟ και δεν σας ανεχόμαστε άλλο...εμείς θα ακούμε τους αγώνες από το ραδιόφωνο πλέον και σε εσάς θα κανουμε mute!!!ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΦΕΤΕ ΑΥΡΙΟ

Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

ε...ναι είμαστε κεφαλονίτες

δεν σφυρίζουμε αδιάφορα...ερχόμαστε σε λίγο με άρθρο για τους νοστράδαμους του σεισμού που προσδιόρισαν και χρονική περίοδο...όλη την τουριστική high season... η επίμαχη έρευνα πάντως ανέφερε και την ΖΑΚΥΝΘΟ...γιατί δεν αναφέρθηκε;

FYROMITES KAI FYROMITISES, ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;








τελικά εμείς το εκμεταλευτήκαμε αυτό το δωράκι η είμαστε τοσο μ....ς που θα το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων;

ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Νο1 BLOG ΤΗς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς
http://taxalia.blogspot.com/2008/06/congratulations-mr-gruevski.html

Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

πείτε όχι στις τιμές του γάλακτος



από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη είμαστε στο γάλα...άραγε οι παραγωγοί γιατί δεν οδηγούν BMW τότε; μου λέτε; ναι ξέρω είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης...όταν όμως όλα ακριβαίνουν οι απολαβές τους μειώνονται γιατί δεν έχουν διαπραγματευική δύναμη...τι θα γίνουν αυτοί κλεφτες;

την εικόνα την βλέπετε;MHN ΠΑΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...για να μην κατανήσουμε να εισάγουμε γάλα από την Βουλγαρία...

all inclusive hotels...



η φωτογραφία είναι από κάποιο ξενοδοχείο κάπου στον κόσμο που είναι της λογικής all inclusive...δηλαδη...παρέχει στους φιλοξενούμενους του τα πάντα ώστε να μην είναι 'αναγκασμένοι' να βγαίνουν έξω στην πόλη και πάθουν τίποτα...τέτοιου είδους ξενοδοχειακές μονάδες συναντούσε κανείς σε δημοφιλής προορισμούς σε όλο τον κόσμο...δεν είχαμε συνηθήσει σε μικρές πλην όμως τουριστικές περιοχές όπως η κεφαλονιά να βλέπουμε τέτοιες μονάδες...και όμως...πάντως για εγκυκλοπαιδικούς κυρίως λόγους αναφέρουμε ότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια υπήρχε νομοσχέδιο που υπαγόρευε μέχρι πόσες κλινες ξενοδοχειακό συγκρότημα μπορεί να φτιαχτεί σε περιοχές όπως η κεφαλονιά...γιατί; για να μπορούν να δουλέψουν και οι ΄μικροί', τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για παράδειγμα...όταν όμως έπεσε και αυτό το ανάχωμα δόθηκε η ευκαιρία στους μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου να δράσουν...κύριοι τέτοιου είδους μονάδες μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον κλαδο...γιατί;πάμε λοιπόν να σας πούμε...

1ον: τα κέρδη τα παίρνουν όλα οι tour operators χώρις να βοηθούν στην περεταίτω ανάπτυξη του τόπου καθώς τοπικές επιχειρήσεις όπως κάποιες ταβέρνες, σουπερ μαρκετ θα οδηγηθούν στον απόλυτο μαρασμό και στην καταστροφή...
2ον: οι τουρίστες που έρχονται με τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν ξέρουν καν που βρίσκονται αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ήλιος...ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ, πήγα στην Κεφαλονιά λένε διακοπές αλλά δεν ξέρουν να την δείξουν στο χάρτη...
3ον: τόσο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν κακό στην αισθητική του νησιού...είναι σαν μία νέα πολιτεία που πρέπει να χτιστεί πού γρήγορα και με φθηνά υλικά...

Εμείς οι Κεφαλονίτες τόσα χρόνια τουριστικός προορισμός δεν καταντήσαμε σαν τον Λαγανά στην Ζάκυνθο αλλά επιμείναμε ήπια και ποιοτικά...δεν πρέπει να προμοτάρονται τέτοιου είδους επενδύσεις. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η Κεφαλονιά αρέσει όπως είναι...χωρίς δηλάδή τεράστιες μονάδες και κακόγουστα κτήρια...οι άγγλοι για παράδειγμα προτιμούν την Κεφαλονιά από την Μαγιόρκα για παράδειγμα επειδή ακριβώς είναι ακόμη παρθένα περιοχή...κύριοι ήπια ανάπτυξη...sustainable development λοιπόν...

Υ.Γ. Αναφερόμαστε στην μονάδα στο Ληξούρι...αγαπητοί συντοπίτες Ληξουριότες πως το επιτρέψατε...όλη αυτή την τεράστια έκταση ποιος την πούλησε;ανήκε σε έναν άραγε;

ακριβός προορισμός...


πάντως έχουμε γίνει πολύ ακριβώς προορισμός για τους ξένους και πόσο μάλλον για τους αμερικάνους οι οποίοι βλέπουν τα δολάρια τους να εξανεμίζονται από την ισοτιμία με το ευρώ αλλά και τους άγγλους οι οποίοι αρχίζουν να δυσανασχετούν βλέποντας τα τελευταία χρόνια την αγγλική λίρα να έχει πάρει τα κάτω της. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολλά σπίτια που έχουν κατασκευαστεί για άγγλους υποψήφιους αγοραστές παραμένουν αδιάθετα πολύ καιρό ενώ ακυρώθηκαν και κάποιες αγορές ενώ είχαν δοθεί προκαταβολές...παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι ο κλαδος του real estate περνάει και κρίση στο νησί αφού ακτός από κάποιους πολύ καλούς επαγγελματίες έχει μαζευτεί και η κουτσή μαρίκα...κύριοι σεμνά...το αντικέιμενο χρειάζεται γνώσεις και μάλιστα εξειδικευμένες αλλά και συνέπεια...είναι περισσότερο σύνθετο το αντικέιμενο από το θα βρώ γη και θα πουλήσω στους εγγλέζους...έλεος...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΟΛΗ

Ελλάδα - Λουξεμβούργο σημειώσατε ένα





λοιπόν...προσέξτε καλά την εικόνα...είναι η χώρα μας η οποία βρέχεται γύρω γύρω από θάλασσα...δηλαδή ολοι έχουμε πρόσβαση στα θαλασσίνα και σε όλα τα καλούδια της θάλασσας...μπορεί κάποιος να μου πει γιατί πωλούνται τόσο ακριβά πια τα ψάρια στη χώρα μας; δηλαδή στο Λουξεμβούργο για παράδειγμα πόσο πρέπει να κοστίζουν, μου λέτε;αυτή δεν είναι απορία δικιά μας μόνο αλλά και κάποιων αμερικάνων παραθεριστών...

Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Γιακουμάτος: θέλω Harvard στην Αθήνα...


κάπως έτσι ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο συντοπίτης μας σε κάποιο παράθυρο μεγάλου αθηναϊκού καναλιού...αυτό πρέπει να φταίει σήμερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ότι δηλαδή δεν έχει έρθει το Harvard στην Αθήνα...αυτή είναι η λύση κύριοι;
η αλλάγή είναι δηλαδή να πρέπει να πληρώσουμε για αυτό το μέχρι τώρα δημόσιο, την εκπαίδευση;
H αλλαγή κύριοι πρέπει να γίνει εκ των έσω...να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί απο όλα τα κόμματα στα πανεπιστήμια (να σταματήσουν οι δωρεάν εκδρομές στην Μύκονο για ορισμένους,
να σταματήσουν επίσης και τα του τύπου σε περνάω στο μάθημα επειδή είσαι δικός μας...),
να ορισθούν ορισμένα στάνταρ αξιολόγησης όχι μόνο για τα ιδρύματα αλλά και για τους καθηγήτές...
Εδώ έρχεται και κάτι άλλο όμως...το επίπεδο σπουδών που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια πόσο ανταγωνιστικό είναι; Εμείς εδώ στα ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ είμαστε υπέρμαχοι των ελληνικών πανεπιστημίων και έχοντας εμπειρία σπουδών στο εξωτερικό μπορούμε να πούμε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ανταγωνιστικά...γιατί όμως αυτό δεν φαινεται προς τα έξω...γιατί κάποιοι με την ανοχή κάποιων άλλων νομίζουν ότι μπορούν να διατηρούν την ιδιότητα του φοιτητή επ'αόριστο...γιατί κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι μπορούν ανενόχλητα να χρησιμοποιούν το πανεπιστημιακό άσυλο (το οποίο δημιουργήθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών) για να διαπράτουν αξιόποινες πράξεις ακόμα και εγκλήματα κατά ζωής...
και εδώ έρχεται και το κράτος να μας αποτελειώσει και να ακολουθεί το moto, υποβαθμίζω το ελληνικό πανεπιστήμιο μη δίνοντας κονδύλια για αυτό...τι θα πει ο πολίτης για αυτο; ΘΑ ΠΕΙ: ας δώσω κάτι τι παραπάνω για να πάει το παιδί μου κάπου καλύτερα. Πού; στα ιδιωτικά του Γιωργάκη και του Γιακουμάτου...έτσι στα δημόσια θα πάνε οι μη έχοντες και αμέσως αμέσως θα ερημοποιηθούν...
η ίδια τακτική γίνεται και σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα...βλέπε νοσοκομεία...
ΠΟΣΟΙ από εσάς πηγαίνετε στο νοσοκομείο κεφαλονιάς; Γνωρίζετε οτι το προσωπικό είναι ελλειματικό;

ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ; ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ http://taxalia.blogspot.com/, ακολουθεί σύντομα σχετικό αρθρο...

Μεγάλη online ψηφοφορία από το taxalia
Μια μεγάλη και απλή ψηφοφορία ξεκινά σήμερα το taxalia, το Ν.1 blog της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πρόσφατες αναταραχές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τη βλέπετε αριστερά σας. Καλούμε τους αναγνώστες να ψηφίσουν για 10 ημέρες, αν είναι υπέρ ή κατά της ίδρυσης ιδιωτικών (καθαρά ιδιωτικών) πανεπιστημίων. Από το αποτέλεσμα θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Θα είναι χρήσιμο για όλους, να δούμε πως πραγματικά βλέπει η κοινότητα των bloggers και των επισκεπτών τους, το θέμα.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ BLOGGERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ. (Άντε, ακόμη κάθεστε !!!)

http://taxalia.blogspot.com/

εσύ είσαι συνειδητοποιημένος καταναλωτής, έχεις δύναμη;



Την εικόνα την δανειστήκαμε από το πολύ συμπαθητικό troktiko και μιλάει για μποϋκοτάζ στο γάλα πάνω από ένα ευρώ απο 9- 14 Ιουνίου.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕς

μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, σε αγγλόφωνο πανεπιστημιο;


Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι αναγκαίο να γνωρίζετε την γλώσσα υποδοχής, τα αγγλικά δηλαδή και να μπορείτε να το πιστοποιήσετε...τι πιο τρανταχτή πιστοποίηση λοιπόν από το CPE, Η αλλιώς Certificate of Proficiency in English! θα πρέπει βέβαια να σας πούμε ότι αν το έχετε περισσότερα από δύο χρόνια στην κατοχή σας τοτε...δεν ξέρετε πια αγγλικά γιατί πολύ απλά τα ξεχάσατε...δεν το λέμε εμείς αλλά τα αγγλικά πανεπιστήμια και τα περισσότερα στην Ευρώπη...γιατί; Για τον απλούστατο λόγο να πληρώσετε ξανά...180 euro για το IELTS που δέχονται βέβαια...ή το TOEFL...ΞΑΝΑΜΑΝΑ από την αρχή λοιπόν...αντε και καλή τύχη...

Υ.Γ. Στην Ελλάδα η ισχύ του CPE ζει και βασιλεύει και κυρίως για το δημόσιο αφού ισχύει για δέκα χρόνια...πάλι καλά...

Στιγμιότυπο απο πανηγυρισμούς στην Θεσσαλονίκη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού



Στιγμές σαν και αυτές ευχόμαστε να μας χαρίσει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ξανά...
Πικραμέμοι είμαστε πάντως από την απαίτηση των παικτών για πριμ 150.000 πριν καν
πατήσουν τα πόδια τους στην Αυστρία...απίστευτο...και το λέω αυτό για τους εξής λόγους¨:
1ον είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει την φανέλα με το εθνόσημο και είναι μία από τις καλύτερες στιγμές τις καριέρας του, θα έπρεπε να μείνει στην διακριτική ευχέρεια τις ομοσπονδίας
2ον κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν από αυτους τους ανθρώπους να πάνε να παίξουν
3ον μέσω της εθνικής και της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού κατάφεραν να διακριθούν οι ίδιοι και να κερδίσουν συμβόλαιο με αρκετά ευρώ όλοι τους
4ον θα έπρεπε να σεβαστούν τον μέσο έλληνα που ξελαρυγγιάζεται για αυτούς σε κάθε γωνία του κόσμου αλλά και αυτούς που στερήθηκαν πολλά για να δώσουν το παρόν στα γήπεδα

παιδιά σεμνά...

Παρασκευή, Ιουνίου 06, 2008

μεταλλαγμένα προϊόντα sos

Αλλαντικά : ΑΝΑΝΙΑΔΗ

Γιαούρτια Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)

Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)

Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)



Τορτελίνι (ΑΒΕΖ)

Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)

Σπορέλαια Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)

Σαλάτες Σάλτσες Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)


Σοκολάτες Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)

Παγωτά:
ΑΓΝΟ

Τσιπς Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι ρίγανη (Τσακίρης)

Ψωμί Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

από http://troktiko.blogspot.com/2008/06/sos_06.html

Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

κάτι καινούριο ξεκινάει


Ένα νέο blog κάνει την εμφάνιση του στην Κεφαλονιά...ελπίζουμε να μην μας κλείσουν όπως
και τα δύο προηγούμενα...
είμαστε μία ομάδα από νέα άτομα έτοιμα να δώσουν υλικό για τα δρώμενα του νησιού, της χώρας καθώς επίσης και για θέματα που μας αφορούν όπως το διθνές πολιτικό σκηνικό και άλλα φλεγόμενα θέματα...λίγο από όλα δηλαδή...
θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας με όσο το δυνατόν περισσότερες ενημερώσεις...είμαστε ανοιχτοί σε κάθε σχόλιο και κριτική...άλλωστε είμαστε ερασιτέχνες...