Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

ένα πιασιάρικο θέμα για το καλοκαίρι, Σεισμός...ζήτω τα παράθυρα


Ο πρώτος αντισεισμικός μηχανισμός που υιοθετήθηκε εν Ελλάδι ήταν το 1954 αμέσως μετά απο τον καταστροφικό σεισμό του Αργοστολίου που ισοπεδώθηκε ολόκληρη η πόλη...από τότε μέχρι και σήμερα τα κτήρια στην Κεφαλονιά φέρουν ισχυρή αντισεισμική θωράκιση. Η Κεφαλονιά είναι ακόμη ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει έντονη ανοικοδόμηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων είναι νεόκτιστα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι κ.Καρύδης - Ε.Μ.Π. και κ. Δρακάτος - Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη κάτι το οποίο δεν έχει αφήσει τους φορείς του νησιού απαθείς αφού τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας.
Το να προβλέψει κανείς όπως έκανε ο ακατανόμαστος καθηγητής στα δελτία ειδήσεων σεισμό στην Κεφαλονιά για το καλοκαίρι είναι σαν να πει κανείς ότι θα βρέξει το χειμώνα...δεν νομίζουμε ότι ο σεισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν δελτίο καιρού...ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ και να τρομοκρατήσει όλο τον κόσμο και τους υποψήφιους παραθεριστές...
Όλοι θυμόμαστε πριν μερικά χρόνια το σεισμό που έκανε στην Λευκάδα και έτρεξαν όλοι οι ατάλαντοι δημοσιογράφει να τραβήξουν κάποιες λιθιές που είχαν γκρεμιστεί..αυτή είναι δημοσιογραφία...να βγάζουμε ρεπορταζάκι από ένα ασήμαντο γεγονός όπως έχει πει και η ατάλαντη συνεργάτιδα του Ευαγγελάτου με τα σικέ βίντεο.
Οι κεφαλονίτες ζουν με τους σεισμούς, είναι η καθημερινότητα τους, εδώ δεν φοβάται κανείς γιατί ξέρουμε, τώρα ξέρετε και εσείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: