Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2008

η απάντηση στον maistro


Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι η κ Κώστας Σημίτης ήταν αυτός που έσπασε την οικογενειοκρατία τα τελευταία χρόνια...εάν μπορεί να βρει κανείς κάτι καλό χωρίς να κάνει ιδιαίτερες τομές εκεί που θα έπρεπε και να αλλάξει πρόσωπο στην Ελλάδα. Να θυμίσω ήταν η κυβέρνηση που έδωσε σχετικές άδειες για την ανεξέλεγκτη ανέγερση τεράστιων ξενοδοχειακών μονάδων όπως αυτό το έκτρωμα στο Ληξούρι με τα αποτελέσματα που έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση μας.
Στα Ίμια κανείς δεν ήθελε πόλεμο. Τα απανωτά όμως λάθη, η κρίσιμη σύσκεψη σε λάθος μέρος και η αναποφασιστικότητα σημάδεψαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, έδωσαν χώρο και χρόνο στον εχθρό και στοίχισαν τη ζωή ενός πληρώματος ελικοπτέρου. Αυτοί που πέθαναν για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα ήταν δηλαδή κορόιδα; ΛΥΠΑΜΑΙ. Πολλές φορές το στρατιωτικό πλεονέκτημα που είχε εκείνη τη νύχτα η Ελλάδα είναι ο καλύτερος ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟς παράγοντας για έναν πόλεμο. Η Τουρκία πάντα διεκδικούσε και θα διεκδικεί περισσότερα απέναντι στη χώρα μας μέχρι εκεί που θα αντιδρούμε εμείς. Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι πάντα διερευνητικές. Έχει φθάσει να διεκδικεί συνδιοίκηση στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο ενώ πότέ δεν έχει δεχθεί την επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα νησιά μας όπως υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο και σαν να μην έφτανε αυτό απειλεί ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί εχθρική πράξη, πράξη δηλαδή πολέμου.

Αυτό για την Κρήτη δεν το καταλάβαμε.

Δεν βρίσκετε κανένας σε εμπόλεμη κατάσταση αγαπητέ. Είμαστε ρεαλιστές και σκεπτικιστές για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψιν το status quo. H χώρα μας παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών (βλέπε ΑΣΟΟΕ, Πανεπιστήμιο Χανίων). Υπάρχουν όμως άλλου τύπου προβλήματα όπως ότι ορισμένοι θέλουν με το έτσι θέλω να κάνουν κατάχρηση του ασύλου χρησιμοποιώντας τα Πανεπιστήμια για να κάνουν ό,τι παρανομία μπορούμε να φανταστούμε και να δηλώνουν ακόμα και μετά τα τριάντα τους φοιτητές γιατί μπορούν να πηγαίνουν δωρεάν εκδρομές στην Μύκονο με την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ και να είναι τα Νο1 εκκολαπτόμενα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ . Ακόμα και τώρα στα συμβούλια νέων δεν έπρεπε να κάνει κανείς τον κόπο να γραφτεί γιατί όλα ήταν προαποφασισμένα, όπως προαποφασισμένη είναι και το πολιτικό μέλλον του νησιού αφού θα μας διοικήσουν τα προαναφερθέντα λαμόγια.
Το ότι έχουμε τόσα πτυχία στην Ελλάδα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τότε κυβέρνηση αφού ίδρυσε και από μία σχολή σε κάθε χωριό για να παίρνουν τα ενοίκια οι εκεί κατσαπλιάδες. Δεν μπορούμε να πούμε, οι σχολές στο νησί έδωσαν τεράστια οικονομική ανάσα αλλά έχουν αντίκρυσμα στη αγορά και αν ναι, ποιο είναι το επίπεδο σπουδών; μαθαίνουμε ότι στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι διδάσκει καθηγητής όπου το πρώτο του πτυχίο είναι πάνω στην Αγροτική Οικονομία; Τι ακριβώς κάνει δηλαδή marketing καρότων; Όσον αφορά στην φοιτητική μέριμνα δεν γίνεται ούτε λόγος αφού όταν πρωτοεγκαταστάθηκε το πρώτο τμήμα στο νησί δεν υπήρχε καλά καλά το κτήριο. Δεν είναι δυνατόν οι σχολές που εδρεύουν στο νησί να λέγονται ανώτατες για τους παραπάνω λόγους, απλά ήταν ένα ψηφοθηρικό κόλπο, ένα καπρίτσιο ενός βουλευτή.
Τέλος θεωρούμε ότι το ύφος σου χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις από αναμασημένη κριτική καθιστά εσένα και όχι εμάς παπαγαλάκι.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕς

Υ.Γ. ΕΛΕΟς, το βρήκαμε τώρα, δεν τολμά να μιλήσει κανείς για εξωτερική πολιτική και εθνικά θέματα γίνεται ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, σταματήστε πια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός είναι ότι προβληματίστηκα πολύ να σου απαντήσω η όχι. Όχι γιατί θίχθηκα, γιατί οι απόψεις του καθενός πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα. Το πρόβλημα είναι αν αυτές οι τρεις τέσσαρες περιπτώσεις είναι οι βασικές που κρίνουν την διακυβέρνηση Σημίτη. Ας είναι, λοιπόν θα είμαι λακωνικός. Ο πρωθυπουργός δεν ασκεί εξουσία μόνος του. Από κάτω υπάρχει μια ομάδα (υπουργοί, στρατιωτικοί) που συμβουλεύεται και σπάνια αποφασίζει μόνος του. Έχει όμως αναμφισβήτητα την πολιτική ευθύνη. Στην ομάδα εισηγούνται Έλληνες πολίτες, όχι μόνο ενός κόμματος, άρα η ευθύνες βαραίνουν και χαμηλότερα στρώματα ποικιλόμορφα. Τα Ίμια κανείς δεν γνωρίζει πως «δημιουργήθηκαν», ελάχιστες μέρες μετά την πρωθυπουργοποίηση Σημίτη. Στο Αιγαίο δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει στρατιωτικό πλεονέκτημα. Την έκβαση πολεμικών επεισοδίων την καθορίζουν άλλοι. Οι πόλεμοι από την εποχή του πολέμου των επτά ημερών, είναι καθαρά ηλεκτρονικοί (πληροφορίες, συχνότητες μέτρων αντιμέτρων κλπ) και ελέγχονται από τους ισχυρούς. Κανείς δεν γνωρίζει μέσα σε αυτό το είδος του πολέμου πως έπεσε το ελικόπτερο, όπως και το αντίστοιχο του Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος .Όλη η ιστορία στο Αιγαίο είναι τα πετρέλαιά του. Γνωρίζεις τι εστί χωρικά ύδατα 12 μιλίων για την Τουρκία; Αν ήσουν εσύ Τουρκία θα δεχόσουν; Από τα από πάνω φαίνεται ότι Τούρκοι και Έλληνες, είμαστε δυο λακαμάδες που ψοφολογάμε για να διατηρούμε δυο ισχυρότατους στρατούς, χωρίς να τους χρησιμοποιήσουμε ποτέ.
Για την Κρήτη αν δεν κατάλαβες, ρώτα τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσεις να μάθεις. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν επαρκείς γνώσεις επί διαφόρων αντικειμένων. Γενική παιδεία, μόρφωση ανθρώπου «καλού κ΄αγαθού» δεν υπάρχει, όλα για το χρήμα μόνο. Αυτό ξεκινά από το Δημοτικό σχολείο. Για το τι γίνεται στα Πανεπιστήμια, αν ανατρέξεις σε δύσκολες πραγματικά εποχές, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα όχι σχολές, αλλά πορείες χιλιάδων πολιτών να περιφρουρούν. Που είναι τώρα; Δεν έχουν ευθύνες; Χρειάζονται παιδονόμους; ΝΤΡΟΠΗ. Για τα ξενοδοχεία, ανάπτυξη εσόδων από τον τουρισμό ψάχνουν όλοι. Αν έγιναν εκτρώματα που έγιναν, που είναι η ευθύνη της Περιφέρειας;
της Νομαρχίας; Της Πολεοδομίας; Να η χρησιμότητα του καλού κ΄αγαθού πολίτη.
Αυτά. Εγώ είπα ότι μοιάζεις με παπαγαλάκι για να σου επιστήσω την προσοχή (και μάλιστα με το «μπαρτόν» , εσύ με αποκαλείς. Τα αμολάμε λοιπόν: Δεν αναμασάω λόγια ποτέ μου. Δεν χρησιμοποιώ ξύλινες γλώσσες, δεν έχω γλείψει ποτέ μου και ούτε έχω ανάγκη κανέναν (υπό μορφή γλειψίματος ). Ψηφίζω ΟΤΑΝ θέλω και ΟΠΟΙΟΝ θέλω, γιατί είμαι σαν Κεφαλλονίτης ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ και ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ .