Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2008

Θεσσαλονίκη - Γιάννενα, ποτέ ξανά με πάνινα...από http://taxalia.blogspot.com

Κατά 20 λεπτά συντομεύει η διαδρομή Θεσσαλονίκης - Ιωαννίνων, μετά την απόδοση στην κυκλοφορία χθες, ενός ακόμη τμήματος της Εγνατίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων, μέχρι την γέφυρα Αράχθου, μήκους 20 χιλιομέτρων.
Στο τμήμα αυτό, συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδος στο Δρίσκο (μέχρι να γίνει η σήραγγα των Τεμπών), η γέφυρα Κατούνας και τα διόδια Παμβώτιδας, ενώ θα λειτουργεί και σαν παράκαμψη των Ιωαννίνων προς Θεσσαλονίκη, αφού τα αυτοκίνητα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Θεσσαλία και Μακεδονία και αντίστροφα, που ήταν υποχρεωμένα να διασχίζουν την πόλη δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, τώρα θα διασχίζουν το λεκανοπέδιο σε ελάχιστα λεπτά.
Και σε αυτό το τμήμα της Εγνατίας Οδού, επιτρέπεται η κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών μέχρι 3,5 τόνων σε πρώτη φάση, μέχρι να ολοκληρωθούν τα τμήματα της Θεσπρωτίας, οπότε θα επιτραπεί η κίνηση και στα βαριά φορτηγά.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ολοκληρωθούν τα έργα και σε δύο τμήματα που απόμειναν στην Εγνατία, από Γιάννινα μέχρι Ηγουμενίτσα.

Τα κρίσιμα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Ηπείρου, όπως η Γέφυρα Αράχθου, η Σήραγγα Παναγιάς κ.ά., θα δοθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2009.
......................................
Δείτε στο χάρτη, τις λεπτομέρειες του έργου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: